Mies testaa: Foamie-pesusienet

*Tuotteet ovat saatu kokeiluun maahantuojalta*


Testasin kolmea Foamie-pesusientä: Mocca Peel, Aloe Vera ja Men-suihkusientä. Vain yhtä näistä markkinoidaan erityisesti miehille, mutta ajattelin vertailun vuoksi testata myös kahta enemmän naisille suunnattua tuotetta. Pakkaukset ovat tyylikkään hillittyjä ja värimaailmaltaan miellyttäviä. Men-sieni on ehkä hieman liian vahvasti miehille suunnattu mustavalkoisella värityksellä ja pakkauksen läpinäkyvästä osasta paistaa hiilenmusta sieni.


Pakkauksen pinnassa on kohta, josta voi kynnellä rapsuttamalla saada pakkauksen sisällä olevan sienen tuoksun esille. Tämä on hyvä idea, sillä tällöin sikaa ei tarvitse ostaa säkissä, kun tietää jo kaupassa miltä tuote tuoksuu. Pakkauksessa lukee myös selvästi, että tuote on tehty Saksassa, mielestäni tämä on hyvä asia, sillä tuen mielelläni eurooppalaisia valmistajia ja kannustan myös muita ajattelemaan tätä näkökulmaa! Se raha, jonka käyttää eurooppalaisiin tuotteisiin jää Eurooppaan eikä katoa Aasiaan. Made in Germany on myös yleensä tae laadusta ja tämän tuotteen kohdalla se ainakin pitää testini perusteella paikkansa.


Minulla ei ole hirveästi kokemusta pesusienistä, sillä olen pitänyt niitä lähinnä naisten hömpötyksinä, mutta täytyy myötää, että nämä Foamiet olivat miellyttävä excursio naisten pesusienimaailmaan. Sieni istuu kivasti käteen ja sen sisällä olevat saippuapalat liikkuvat hassusti sientä puristeltaessa. Ensimmäisellä pesukerralla sientä piti kastella melko roimasti ennen kuin vaahtoa sai pursuamaan sienen sadoista pikkuhuokosista. Yllätyin positiivisesti siitä, että sienet tuntuvat paljon paremmalta ihoa vasten kuin rakeiset kuorintavoiteet, joita olen ajoittain kokeillut. Suppean kokemukseni perusteella osa ihoa kuorivista suihkugeeleistä tuntuvat lähinnä saippuassa liotetulta hiekkapaperilta, ei siten mikään miellyttävä kokemus ja purkit ovat jääneet käyttämättä. Mocca Peel -sienessä on kaksi puolta, karhea ja pehmeä. Minulle tämä karhea puoli oli liian karhea, mutta naispuolisen kollegani mielestä tämä karhea puoli "raapii ihanasti ihoa".

Kuvittelisin, että tuoksu on iso syy siihen, miksi näitä tuotteita ostetaan ja Mocca Peel ei varmasti jätä tällä saralla ketään kylmäksi. Tuoksu on jopa tällaiselle kahvin juontia vihaavalle miellyttävä ja se jättää ihoon melko voimakkaan kahvin tuoksun. Edellisen kerran tein tuttavuutta kahvin kanssa, kun join sitä prikaatin kenraalin kanssa hampaat irvessä päivää ennen kotiuttamista.

Sieni jättää myös kylpyhuoneeseen miellyttävän kahvin tuoksun. Se muistuttaa Helsingin Vallilassa olevan kahvipaahtimon läheisyydessä leijailevaa tuoksua, joka ohi ajaessa täyttää hetkeksi auton lämpimällä aromillaan. Helsingissä tuoksu jää autoillessa harmillisen nopeasti taakse, mutta tätä sientä käyttäessä siitä saa nauttia aina kylpyhuoneessa käydessä. Tuote on siis vessanraikastin ja naisten "hömpötyssieni" samassa paketissa eli kaksi tuotetta yhden hinnalla. Tämän luulisi vetoavan Onnela-sarjan tosielämän Jorma Kemppaisiin.


Aloe Vera ja Men-sienet ovat pesutuntumaltaan samanlaisia kuin kahvisieni, mutta ilman karheaa osaa. Tuoksu ei ole näissä tuotteissa yhtä hyvä. Tuotetta ostavan kannattaa siis rapsutella pakettien hajukohtia ennen ostamista ja valita itselleen mieluisin. Miehet voivat myös käyttää myös kahvisientä, vaikka sitä ei suoranaisesti heille markkinoida. Tämä voisi olla myös hyvä lahjaidea naiselta miehelle, joka ei tajua välttämättä itse tarvitsevansa piristystä suihkuun. Tuote maksaa n. 10 euroa ja se kestää normaalissa käytössä pakkauksen mukaan 30 pesukertaa.

Kulta Katriinan mainoksessa todetaan, että suomalaista ei herätä kello vaan kahvi. Väittämä pitää nyt myös minun kohdalla paikkansa, kun käyn aamuisin kahvintuoksuisessa suihkussa ennen töihin lähtöä. Tuotteen testaus jättää jälkeensä ihmetyksen siitä, miksi tällaisia kahvin tuoksuisia tuotteita ei ole enemmän markkinoilla tai ainakaan minä en ole niihin törmännyt. Kahvin vihaajien ja rakastajien kannattaa mielestäni koittaa tätä saksalaista ihmetuotetta, jonka jälkeen voi pohtia sitä, että ehkä se Seppo Räty oli Saksan suhteen väärässä.

-T

Ei kommentteja