Kuka minä olen?

Monet teistä tuntevat minut Nordic Style & Beauty:n kautta. Tyyppinä, joka jaksaa testailla erilaisia kosmetiikkatuotteita ja lukee aina innolla teidän postauksia NSB:llä.Kaikesta huolimatta, vaikka olenkin tuttu kasvo NSB:n kautta, luulen että moni teistä ei ole saanut sellaista kosketuspinta-alaa minusta sosiaalisen median kautta, jonka myötä ihmiset voisivat sanoa tuntevansa minut ja siihen haluan ehdottomasti muutoksen.

Olen viimeisen vuoden aikana itse kokenut pientä muuria minun ja sosiaalisen median välillä ja välillä tuntenut olevani liian kiireinen päivittääkseni omia kuulumisia teille. Huomasin kuitenkin, että alitajuisesti halusin suojella omaa yksityisyyttäni ja vaalia omia hyviä hetkiä pelkästään kaikkien läheisimpien ihmisten kanssa, koska olen pelännyt, että joku voisi riistää ne minulta, mikäli olisin liian avoin oman elämäni onnen hetkistä.

Olen kuitenkin alkanut ymmärtämään, että minulta ei voida viedä asioita, joita en suostu antamaan pois ja onni yksi niistä. Loppupeleissä olemme kaikki oman onnemme seppiä. Uskon vahvasti siihen, että vedämme puoleemme asioita, joten se on meidän omista tuntemuksista kiinni, millaisia asioita haluamme elämäämme. Tästä voisi kirjoittaa kokonaan oman romaanin, joten jätän nyt tämän aiheen tähän.

Mitä tulee minuun, olen 25-vuotias nainen, joka on vastoin kaikkien odotuksia (myös minun) päätynyt Helsingistä Ouluun. Muutama vuosi sitten en olisi lähtenyt kirveelläkään kehä 3 ulkopuolelle.
Blogissanikin aikaisemmin esiintynyt T on onnistunut myymään ajatuksen minulle sen verran hyvin, että ”hyppäsin tuntemattomaan”. Lähes kolme kuukautta Oulussa asuneena voin sanoa, että muutto on elämäni tähänastisista päätöksistä yksi parhaimpia. Kesäni ehdottomasti vielä kruunasi se, että onnistuin saamaan haluamani opiskelupaikan Oulun yliopiston kauppakorkeakoulusta.

Valmistuin viime tammikuussa meikkaaja-maskeerajaksi Makeup Mondosta ja syksy oli jo aikamoinen rutistus kaikkien koulupäivien, työharjoitteluiden ja omien töiden ohella.Kevät oli myös melko rankkaa aikaa, koska oli paljon asioita hoidettavana pääsykokeiden ohella, mutta onneksi kaikki vaivannäkö palkittiin. Uskon siihen, että kova työ aina palkitaan ja asenne vaikuttaa todella paljon lopputulokseen.

Sosiaalinen media on ollut osana arkeani jo viimeiset kolme vuotta ja siinä ajassa olen oppinut paljon itsestäni ja muista. En tiedä olenko tullut vain vanhaksi vai mitä on tapahtunut tässä välissä, mutta vaikka rakastankin kiillotettuja päivityksiä ja kuvia sosiaalisessa mediassa en koe, että itse edustan sitä koulukuntaa ja olen sitä mieltä, että nuoret tarvitsevat sekaan myös realistisia esikuvia.

Sosiaalisessa mediassa on mahdollista luoda aikamoisia työuria. Maailmalla on paljon sosiaalisen median vaikuttajia, jotka oikeasti vaikuttavat, tekevät muutosta ja tekevät sitä mitä eniten rakastavat. Se, mitä ei kuitenkaan monesti kerrota, että kuinka kovaa työtä se on. Monet isot vaikuttajat maailmalla ovat oikeasti kovan luokan business ihmisiä ja osalla on korkeakoulututkinto taustalla, mutta kiillotuksen jälkeen kuvat ja tapahtumat vaikuttavat niin vaivattomilta ja helposti saavutetuilta.
Kaiken takana on kuitenkin paljon muutakin kuin kauniita selfieitä ja viimeisimmän trendin mukaisia meikkejä ja vaatteita. Tästä tulen ehdottomasti kirjoittamaan vielä oman näkemykseni.

Arvostan valtavasti ihmisiä, jotka seuraavat omaa intohimoaan ja haluavat kehittyä siinä parhaimmaksi mahdolliseksi tekijäksi. Arvostan myös ihmisiä, jotka yrittävän tehdä itsestään parhaimman mahdollisen version ihmisenä. Siksi minua huolettaa nykytilanne, jossa jotkut vaikuttajat sanovat suoraan ettei heitä kiinnosta opiskella tai kehittyä enempää, koska sosiaalinen media on niin kivaa ja se tuottaa heille sen verran rahaa, että elämisestä ei tarvitse huolehtia. Toivon, että nykynuoret tähtäisivät myös muuhunkin kuin sosiaalisen median seuraajakannan kasvattamiseen. Elämässä on niin paljon muutakin kuin sosiaalinen media.

Jatkossa blogin puolella menossa on muutakin kuin pintaliitoa Oulusta käsin.




 Arkisia otteita elämästäni pääsette seuraamaan Snapchatista @liesemariee ja Instagramin puolelta @liesejokipera. Suurimman osan kauneushöpinöistäni löydätte jatkossa Nordic Style & Beauty:n somekanavista.

-Liese

Ei kommentteja