Mies testaa: Noberu of Sweden

*tuotteet saatu testiin maahantuojalta*

Kuten olen aikaisemmin joskus sanonutkin T:stä on kuoriutunut innokas kosmetiikan testaaja seurassani ja sen myötä halunnut kirjoitella omia tuotepostauksia tänne blogini puolelle.
T kuvaa osiotaan seuraavasti:

"Mies testaa -osiossa suomalainen perusmies tutustuu "naisten hömpötyksiin" eli normaaleista hieman eksoottisempiin kosmetiikkatuotteisiin, joita harvemmin löytyy miesten kylpyhuoneista tai ainakaan ne eivät ole miehen puolella lavuaaria. Uskoisin, että olen tältä osin monien muiden miesten kanssa samassa tietämättömyyden veneessä. Marketeissa naisten hyllyt ovat pullollaan toinen toistaan värikkäämpiä purnukoita, tuubeja ja pulloja, kun taas miehille on muutama helppo ja turvallinen tuote joista valita. Miehillehän shampoo on shampoo, ei sen kanssa tarvitse hifistellä ja tukan voi tarvittaessa pestä vaikka mäntysuovalla. Jos ihoa kuivaa niin sitä voidaan pakon edessä lääkitä äidiltä tai tyttöystävältä saadulla rasvalla,  jota tosimieshän ei ainakaan päivittäin käytä. Tulevissa tuotearvosteluissa pyrin selvittämään sen, että mitä jos miehetkin voisivat hyötyä näistä eksoottisista tuotteista, joiden kylkiä koristelevat oudot ulkolaiset nimet. Tämä on jännittävä ekskursio perinteisesti naisille varattuun maailmaan ja yritys noudattaa äidiltä opittua hyvän elämän ohjetta eli älä tuomitse ennen kuin olet itse koittanut ja ottanut asiasta selvää. Liese Jokiperä on siis saanut tahtonsa lävitse (Heh tää idea taisikin lähteä minulta). Arviot ovat amatöörin näkökulmasta kirjoitettuja rehellisiä mielipiteitä, ilman taloudellisia intressejä. "


Noberu on uusi ruotsalainen miehille suunnattu kosmetiikkasarja, jota yritys markkinoi ”massoista erottuville, rohkeille ja urbaaneille herrasmiehille”. Testasin sarjan puhdistavaa kuorintavoidetta, after shave-balsamia, shampoota ja hiusvahaa.

Ensivaikutelma 
Tuotteet ovat klassisen tyylikkäitä, pullot ovat hillittyjä, eivätkä silmäänpistäviä. Ne eivät ole selvästikään massatuotteita kirkkaine väreineen ja moderneine grafiikoineen. Kaikki pullot ovat pumpullisia ja kaikki pumput saa myös lukittua paikoillensa, mikä helpottaa tuotteen kuljettamista esimerkiksi repussa –ne ovat vaivattomia ottaa kuntosalille tai työmatkalle mukaan, eikä ole pelkoa siitä, että laukkua avatessa kaikki tuotteet ovat shampoolla kuorrutettuja. Pullot ovat sopivankokoisia, eivätkä litran Pirkka-shampoita, jotka dominoivat koollaan ja väreillään kylpyhuonetta. Hiusvaha on erityisen tyylikkäässä vanhanaikaisessa metallirasiassa.

Tuoksu
Tuoksumaailma on hillityn maanläheinen, osassa tuotteissa jopa yrttimäinen. Tuotteista puuttuu massatuotemainen, geneerinen, kemikaaliraikas haju. Testaamistani Noberun tuotteista tuoksultaan selvästi paras on Classic-hiusvaha, josta tulee mieleen vaarin kesäinen puutarha, jossa kasvaa lukuisten eri kukkien lisäksi yrttejä. Tuoksu on luonnollinen, eikä yhtään pistävä. Puhdistava kuorintavoide on hyvin samankaltainen hiusvahan kanssa. Sandalwood-tuoksuinen after shave-balsami ja shampoo ovat hieman vahvemman tuoksuisia, ne sopivat mielestäni vanhemmalle miehelle. Tuoksu ei ole epämiellyttävä, mutta ei yhtä nuorekas kuin muut testaamani tuotteet.

Shampoo Sandalwood
Testasin tuotteita viikon ajan. Minulla on lyhyet ja paksut hiukset. Shampoo jättää hiukset sileiksi ja vaahtoaa miellyttävästi pesun aikana, pieni määrä shamppoota riittää ja hiukset tulevat puhtaiksi. Shampoon tuoksu ei jää hiuksiin liian voimakkaasti.

Puhdistava kuorintavoide 
Normaalille tai rasvaiselle iholle suunnattu puhdistava kuorintavoide ei ole liian rakeinen, eikä jätä ihoa kuivantuntuiseksi. Joidenkin valmistajien kuorintavoiteet ovat liian karheita, eikä niitä tee mieli käyttää kovin usein. Itse preferoin raettomia puhdistusgeelejä herkän ihoni takia, mutta Noberu puhdistava kuorintavoide on hyvä kompromissi voimakkaasti kuorivien ja sileiden geelien välillä. Jatkossa voisin käyttää kuorintavoidetta kerran tai kaksi viikossa, joten 125ml pullo on riittoisa.

After shave- balsami Sandalwood 
Noberu after shave- balsami on shampoonlailla tuoksultaan sopivampi varttuneemmalle miehelle. Sähköparranajokone ärsyttää kaulani herkkää ihoa ja parranajokone jättää usein punertavia laikkuja kaulanalueelle. Balsamin käyttö ehkäisee tehokkaasti ihon laikkuuntumista ja jättää iholle viileän raikkaan tunteen. Toki normaali kosteusvoide estää myös ihon ärtymistä, mutta niistä puuttuu ihoa raikastava ja viilentävä tunne.

Klassinen hiusvaha Amber-lime 
Tuote, josta pidin kaikista eniten on Noberu classic paste- hiusvaha. Hiusvahaa on miellyttävää levittää käsiin ja hiuksiin, eikä se koveta tukkaa. Vahan avulla asetellut hiukset pysyvät muodossaan, mutta näyttävät luonnolliselta, eikä hiuslakassa uitetuilta. Hiukseni ovat voimakkaan kuparinväriset ja viikon aikana niiden väriä on kommentoitu enemmän kuin normaalisti. Vaha syventää hiustenväriä, olisiko kyseessä sama efekti kuin vastapestyssä ja vahatussa autossa. Tähän mennessä kokeilemistani hiustenhoitotuotteista tämä on paras! Lyhythiuksisella miehellä purkki kestää todennäköisesti hyvin pitkään.

Yhteenveto 
Kaiken kaikkiaan tuotteet toimivat hyvin yksin ja kokonaisuutena. Testaamani tuoksut olivat kahta eri tuoksusarjaa, niin ne silti toimivat tasapainoisesti yhdessä. Jos käyttää useiden eri valmistajien tuotteita, niin tuoksuyhdistelmä voi olla sekamelska eri hajuja. En ole aiemmin käyttänyt vain saman valmistajan tuotteita, jatkossa keskittymällä tietyn valmistajan tuotesarjaan, voi välttää hajucoktailin syntymisen. Tuotteet sopivat miehelle, joka haluaa näyttää huolitellulta ja tuoksua hillitysti. Minulle erityisesti nämä ominaisuudet ovat nuorena lääkärinä tärkeitä. Yrityksen mainonnassa on paljon esillä viikinginnäköisiä miehiä, mutta mielestäni tuotteet sopivat myös parrattomille, urbaaneille viikingeille.

-T


Ei kommentteja