5 tapaa kehittää itseään meikkaamisessa

Kulutatko viikossa useita tunteja katsoen Youtube-videoita, mutta kaipaat uusia tapoja kehittää itseäsi meikkaamisen saralla? Haen itsekin koko ajan uusia keinoja kehittyä meikkaajana ja listasin tähän viisi tapaa kuinka voit kehittää meikkaamistaitojasi. Nämä ovat keinoja, jotka ovat auttaneet minua omassa kehitysprosessissani ja toivon, että tekin saatte tästä inspiraatiota lähestyä meikkaamista uudesta näkökulmasta.


 1. Hae inspiraatiota muualtakin kuin sosiaalisesta mediasta 

Sosiaalisessa mediassa on paljon hyvää, mutta kun valtavirta suosii tietynlaista tyyliä, niin monesti isoimpien kaupallisten vaikuttajien ja brändien syötteissä on liikaa itseään toistavia meikkilookkeja. Joskus tekee hyvää palata taaksepäin eli selata esimerkiksi vanhoja lehtiä ja katsoa millaisia tyylejä silloin on tehty meikin saralla. Toinen vaihtoehto on katsoa vanhojen elokuvien meikkejä ja maskeerauksia. Miten soveltaisit niitä, jotta ne istuisivat tälle aikakaudelle?

 2. Kokeile rohkeasti jotain uutta ja erilaista 

Monesti me ihmiset haluamme jäädä tuttuun ja turvalliseen ympäristöön monessa asiassa ja sama koskee myös suurimmalla osalla meikkaamisessa. Uusia asioita vierastetaan eikä uskalleta toteuttaa asioita ennen kuin valtavirta ottaa ne haltuun. Tee itsellesi kotipäivinä uusia ja erilaisia lookkeja, jotain mikä poikkeaa täysin siitä miten normaalisti teet meikkisi ja ole sen kanssa koko päivä ja tunnustele miltä tuntuu. Käytä rohkeasti värejä!

 3. Harjoittele meikkaamista muiden kasvoille 

Vaikka et haaveilekaan meikkaajan ammatista ja nautit vaan meikkien tekemisestä omille kasvoillesi, joskus kehityksen voi tuoda myös harjoittelu muiden kasvoilla, koska siinä poistut oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja saat erilaista ärsykettä. (Älä kuitenkaan unohda tuotteiden hygieenistä käyttöä!)


 4. Seuraa mitä ammattilaismeikkaajat puuhailevat

 Sosiaalisessa mediassa on paljon meikkauksen ammattilaisia, jotka jakavat vinkkejään ja kokemuksiaan julkisesti. Ota niistä kaikki ilo irti. Lue kirjallisuutta, mitä ammattilaiset ovat koonneet. Esimerkiksi moni ammattimeikkaaja on maininnut kuinka Kevin Aucoinin ”Making faces” kirja on vaikuttanut heidän meikkaamiseensa ja kyseisen kirjan itsekin hankkineena voin sanoa, että kirja on hankkimisen arvoinen.Lisäksi monet konsulentit tavarataloissa ovat meikkaajia, heillä on hyvä tuotetuntemus ja ovat varmasti työnsä kautta meikanneet erilaisia kasvoja. Kysele heiltä rohkeasti
vinkkejä!



 5. Soveltaminen 

Nyt, kun otin puheeksi mukavuusalueen ulkopuolelle menemisen, niin samaa tehdään tässäkin. Käytä luovuutta ja sovella eri tapoja käyttää tuotteita ja välineitä, äläkä pelkää sekoitella. Värittömään huulikiiltoon voit hyvin rapsuttaa pigmenttiä luomiväristäsi tai käyttää huulirasvaa kulmageelinä. Saadaksesi uusia sävyjä voit myös sekoitella luomivärejä keskenään. Millaisia keinoja käyttäisit, jos koko meikki pitäisi saada tehtyä ilman yhtäkään sivellintä?





Ei kommentteja